Via Ferrata - nova vrsta aktivnosti na otvorenom u Crnoj Gori

Way to Montenegro
03.05.2018 12:33 5984 9 0
Ovog vikenda u Kotoru će biti predstavljen novitet turističke ponude Crne Gore za sve ljubitelje sporta i aktivnosti na otvorenom - Via Ferrata. Izraz Via Ferrata na italijanskom znači bukvalno "gvožđeni put" ili "željeznička staza".

Via ferrata - nova vrsta aktivnog odmora u Crnoj Gori, koja predstavlja penjanje uz stijene na najbezbjedniji način, zahvaljujući zaštitnim sajlama, koje su fiksirane na stijene duž cijele staze sa posebnim metalnim klinovima. U slučaju ako turist mora da se popne na strmne planinske padine, u stijene se postavljaju posebne metalne stepenike, uz pomoć kojih možete se držati rukama ili stati nogama i popeti se na planinu.

Ova vrsta odmora će biti interesantna ne samo profesionalnim planinarima i alpinistima, ali i za sve ljubitelje prirode i avanture u Crnoj Gori, jer ova aktivnost pruža priliku da se popnite na takve strmne stijene, koje su u početku deluje neodoljive. Takođe, predstavnici firme organizatora su sopštili da je bezbednost na rutama garantovana svim učesnicima, tako da nema razloga za strah i zabrinutost.
 

+9 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY