Rekordne temperature vazduha u aprilu u Podgorici, Ulcinju i Herceg Novom

Way to Montenegro
04.05.2018 09:27 8683 12 1
Ove godine, u crnogorskim gradovima Podgorici, Ulcinju i Herceg Novom, april je bio najtopliji mjesec od početka merenja temperature, a to je od 1949. godine.

U aprilu na plažama crnogorskog primorja bilo je dosta turista i lokalnih stanovnika, od kojih su mnogi čak otvorili sezonu kupanja zbog neuobičajeno visokih temperatura. Temperatura vazduha u aprilu na obali dostigla je 32-34 °C, a temperatura mora je oko 22 ° C, zbog čega sve plaže u Ulcinju i Herceg Novom su imale dosta turista i stanovnika Crne Gore.

"Dani u kojima temperatura dostigne ili prelazi 30 stepeni Celzijusa se računjau kao tropski. U Crnoj Gori je u aprilu zabilježeno 18 dana, tokom kojih je temperatura vazduha bila 25 stepeni Celzijusa i više, što je tipičnije za ljetnje mjesece. Prethodni rekord je bio u 2007. godini, kada je 16 dana u aprilu bila temperatura veća od 25 ° C ", rekao je meteorolog Dušan Pavićević.

Dušan Pavićević je takođe saopštio da u Podgorici temperatura vazduha je dostigla apsolutni aprilski maksimum. "Prethodna rekordna temperatura u glavnom gradu Crne Gore je bila u aprilu 32.4 °C (2013) i sada je 33.2 stepeni Celzijusa". Pored toga, primećuje da je u aprilu ove godine u Podgorici zabilježena najveća prosječna minimalna temperatura vazduha.

Rekordne temperature u aprilu su zabilježene i u drugim gradovima na obali Crne Gore. U Ulcinju je zabeležen apsolutni rekord za april - 32,4 stepeni Celzijusa.

U Herceg Novom temperatura vazduha u aprilu nikad nije prešla 30 ° C, ove godine to se desilo čak tri puta i tri dana zaredom. Trenutno, rekordna temperatura u aprilu u Herceg Novom je 30,8 stepeni Celzijusa.
 

+12 -1 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY