Vlada izdvaja 300.000 eura za Sea Dance, a festival se seli u Buljaricu

Way to Montenegro
09.05.2018 09:22 5836 14 0
Vlada Crne Gore je na redovnoj sjednici donijela odluku da izdvoji 300.000 eura za održavanje međunarodnog muzičkog festivala Sea Dance.

Predhodna četiri festivala su održana na plaži Jaz, koji se nalazi u blizini turističkog grada Budva, dok će peti Open Air Sea Dance biti održan u Buljarici od 30. avgusta do 1. septembra.

"Važno je naglasiti da pomjeranje najznačajnijeg muzičkog festivala koji se održava u Crnoj Gori, ima međunarodni karakter i daje značajan doprinos razvoju, promociji i popularizaciji zemlje i na kraj ljetnje sezone će dati priliku za produženje turističke sezone, uticanje na promociju destinacija u ovom vremenskom periodu i na cjelokupnu crnogorsku turističku privredu”, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Opština Budva, kao i Vlada Crne Gore će izdvojiti iz budžeta 300.000 eura za organizaciju i održavanje ovogodišnjeg Sea Dance festivala u Buljarici.

"Opština Budva izdvojila sredstva za razvoj infrastrukture u lokalitetu održavanja muzičkog festivala Sea Dance u Buljarici: kompletno uređenje lokacije, rješavanje otpadnih voda u zoni festivalskog prostora, uređenje parkinga i puta, osposobljavanje trafostanice i dr.", - navodi se u dokumentu Vlade.

Ukupni prihodi crnogorske ekonomije od početka održavanja Sea Dance Festivala u Crnoj Gori su iznosili preko 36 miliona eura, a budžetski prihodi šest miliona eura. Procjenjuje se da će Crna Gora u periodu od 2017-2026, zahvaljujući Sea Dance Festivalu, prihodovati preko 29 miliona eura.

U Vladi Crne Gore su naveli da Ministarstvo održivog razvoja i turizma po ovom pitanju nije sprovodilo nikakva istraživanja i procjenu, niti im je poznato da su je drugi državni organi radili. Svi podaci o ostvarenim prihodima i predviđanja za naredni desetogodišnji period su zasnovani na informacijama organizatora festivala Sea Dance.
 

+14 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY