Za restauraciju puta do tvrđave Medun izdvojeno je 53 550 eura

Way to Montenegro
25.05.2018 11:20 5358 4 0
Za obnovu i rekonstrukciju pristupnog puta do antičke tvrđave Medun, koja se nalazi blizu glavnog grada Crne Gore - Podgorica, gradske vlasti izdvojile su 53.550 eura.

Gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stjepović, na ceremoniji povodom završetka radova je podsetio o svojoj saradnji sa Fondom za razvoj u cilju ne samo očuvanja kulturnog nasleđa ovog istorijskog objekata, ali i stvaranje boljih uslova za život u toj oblasti.

Prema rečima restauratora starih zgrada, Magdaleni Radulović, drevna gradska tvrđava Medun je biser kulturnog nasleđa Crne Gore.

"On je priznat 1961. godine, kao spomenik kulture prve kategorije, a u skladu sa novim propisima, to je spomenik kulture od nacionalnog značaja. U ovom trenutku, je renoviran veći dio, oko 60 %, vrh tvrđave Meduna, ali i dalje postoji severni dio zida tvrđave i glavni toranj, za koji takođe potrebna rekonstrukcija. Prije početka radova, prvo moramo sprovesti sistematska arheološka istraživanja i dobiti dovoljno informacija i istorijskih podataka kako bi se u potpunosti sačuvala autentičnost spoljašnjeg i unutrašnjeg izgleda tvrđave Medun", - rekla je M.Radulović.
 

+4 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY