Oluja u Boka Kotorska je značajno oštetilo priobalna naselja

Way to Montenegro
09.06.2018 12:33 7530 0 0
Sinoć u Boka Kotorska u Crnoj Gori je bila oluja, brzina kojoj je bila do 30 m / s ili više od 100 kilometara na sat, i izazvala veliku štetu priobalnim naseljima.

Prema vestima iz različitih oblasti Crne Gore, vetar je srušio nekoliko automobila, čak i kombije i kamione, nekoliko bilborda, oštetio nekoliko privatnih kuća i raznih zgrada, mnogo drveća, uništio veliki broj privremenih objekata i predmete od plažnog mobiljara i kućnog nameštaja, koji su bili napolju . U Herceg Novom je oštećeno pedesetak kuća, od kojih 34 se nalaze u naselju Kamenari. U Meljinama uništena benzinska pumpa, perionica i pijaca, srušen dio krova vatrogasne službe, i uništena ograda, razbijeni prozori i oštećeno odeljenje radiologije lokalne gradske bolnice. Osim toga, značajno oštećen park sa borovima, palmama i mediteranskom vegetacijom. Takođe su oštećena područja Podime, Brajkovina i Kamenari.

Oko 3 sata ujutro je zabeležena oluja u Tivtu. Pored mnogih šteta u samom gradu, olujni vetar je oštetio dva mala privatna aviona koji se nalaze na aerodromu Tivat. "Oštećena su dva aviona opšte namene P180, koji su propisno parkirani na svojim pozicijama na aerodromu Tivat. To su avioni težine više od 6 tona, što je još jednom naglašava snagu oluje. U bliskoj budućnosti će doći predstavnici osiguravajućih društava, koje će procenitii nastalu štetu ", - saopštili su iz uprave aerodroma Crne Gore.

U ovom trenutku je olujni vetar nad Bokokotorskim zalivom znatno se smirio, ali su meštani primetili još jednu oluju iznad poluostrva Luštica, koja je išla ka Budvi. Prema podacima komunalnoj službi Bijele i Luštice, oni stalno prate vreme i nalaze se u stanju potpune spremnosti.

U ovom trenutku, predstavnici lokalnih vlasti, komunalnih preduzeća, opštinske policijske službe, službe hitne pomoći, Kancelarije za upravljanje vanrednim situacijama i Crveni krst rade u pojačanom režimu, tako što je pre moguće da otkloni posledice razorne nočne oluje. Takođe se obračaju svim građanima i gostima Crne Gore, koji su postale žrtvama prirodnih katastrofa, prijavite oštećenje pozivom u call centar komunalnog i inspekcijskog nadzora na broj telefona 19800.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY