Jačanje kontrole saobraćajnih pravila na putevima Crne Gore

Way to Montenegro
15.06.2018 11:06 4411 9 0
Od 15. juna do 1. jula 2018. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore, u saradnji sa biroom osiguravača Crne Gore, će sprovesti nacionalnu kampanju "Pojas za sve", koja ima za cilj jačanje kotrole poštovanja saobraćajnih propisa vozaćima, a to je koriščenje vozačima i njihovim putnicima pojasa tokom vožnje na putevima Crne Gore, kao i poštovanje pravila za prevoz djece!

Kampanja "Pojas za sve", kako je navedeno iz policije, ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti korišćenja sigurnosnog pojasa u vozilima prilikom učešća u saobraćaju, što predstavlja zakonsku obavezu.

"Odgovarajuće mjere i radnje biće sprovođene prema licima (vozačima i putnicima), koja ne budu koristila sigurnosni pojas shodno zakonu u Crnoj Gori. Posebna pažnja će se posvetiti prevozu djece na pravilan način kako bi kategorija najmlađih učesnika u saobraćaju bila što više zaštićena", naveli su iz Uprave poliije.

Predstavnici MUP-a Crne Gore su dodali, da se korišćenjem sigurnosnog pojasa u vozilima, shodno analizama, smanjuje rizik po život vozača i putnika za 50%.

Nakon završetka kampanje saobraćajna policija će analizirati rezultate postignute u periodu njenog sprovođenja, a svi primljeni podaci će biti uzeti u obzir u budućem planiranju i sprovođenju sličnih aktivnosti radi poboljšanja saobraćajne sigurnosti na crnogorskim putevima.
 

+9 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY