Očišćen i renoviran eko park Blace kod Nikšića

Way to Montenegro
25.06.2018 08:22 6216 4 0
Ovog vikenda, eko park Blace, koji se nalazi u blizini Nikšića, bio očišćen i obnovljen zajedničkim snagama nevladinih organizacija (NVO) TNT i društvom mladih ekologa Crne Gore.

Ova dobrovoljna akcija je dio većeg projekta "Umjetnost reciklaže", koji se realizuje preko NVO TNT i finansiran od strane lokalne pivare "Trebjesa".

U okviru kampanje čišćenja eko parka Blace, u kojoj je učestvovalo dvadesetak volontera , uklonjen je korov i otpad sa lokacije, nasut i sređen pristupni put, a park je obnovljen novim mobilijarom – postavljena su dva stola, četiri klupe i ljuljaška.

"Eko park Blace prethodno je obnovljen 2015. godine, u okviru projekta Društva mladih ekologa Nikšić, koji je takođe pobijedio na godišnjem konkursu Pivare „Trebjesa“. Nakon renoviranja, veliki broj turista i stanovnika Nikšića vratio se na ovo, do tada zaboravljeno mesto odmora. Ipak, posle brojnih devastacija i neodgovornog odnosa ljudi prema parku, često je potrebno održati akciju sređivanja", navode u saopštenju. 

Organizatori akcije pozvali su sve građane Crne Gore, ali i turiste, da posjete park Blace, uživaju u ljepoti prirode i čuvaju eko-park u ovom stanju, kako bi u njemu bilo čisto i moglo da uživa što više posjetilaca.
 

+4 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY