Od početka godine oko 100.000 turista posjetilo je Nacionalne parkove Crne Gore

Way to Montenegro
27.06.2018 10:13 5342 7 0
Od početka godine, crnogorske nacionalne parkove (Durmitor, Lovćen, Biogradska Gora, Prokletije i Skadarsko jezero) posjetilo je oko 100.000 turista i stanovnika, što je za oko 20 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Kompanije, koje upravljaju ovim prirodnim resursima očekuju da će se broj posjetilaca povećati tokom ljetnje sezone i da je na redu još jedna rekordna turistička sezona.

"Najatraktivnije turističke ponude ove godine svakako je splavarenje čamcima na Tari, planinarske i biciklističke ture, ribolov na rijeci i jezeru, vožnja brodom po Skadarskom jezeru, posjeta Mauzoleja Njegoša, obilazak Crnog, Biogradskog ili Hridskog jezera”, - rekli su predstavnici NPCG.

Cijena ulaza u nacionalne parkove Crne Gore, sa mogućnošću korišćenja svih pješačih, biciklističkih i planinskih ruta, odnosno i određene oblasti, koje su uključene u Listu svjetske baštine UNESCO, je različita. Ulaz u Nacionalni park Durmitor i jednu od poslednjih prašuma u ​​Evropi - NP Biogradska planine je 3 eura / po osobi, u NP Skadarsko jezero - 4 eura / po osobi, u Nacionalni park Lovćen - 2 eura / po osobi, a za najmlađi nacionalni park Prokletije samo euro. Ulaz u sve nacionalne parkove je besplatan za djecu do sedam godina.

+7 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY