Na plažama Crne Gore rade 568 spasilaca

Way to Montenegro
30.06.2018 09:47 5334 5 0
Nakon što je Crveni krst Crne Gore održao četire obuke u maju i junu za nove spasilace na vodi, a takođe je stvorio i objavio 11 uslova i pravila za provjeru postojećih licenci za 2018. godinu, zakupcima crnogorskih plaža na raspolaganju je ukupno 568 licenciranih spasilaca na vodi za tekuću kupališnu sezonu, saopšteno je iz Javnog preduzeća Morsko dobro.

Na kursevima je obučeno 96 novih spasilaca, dok je 472 postojećih uspješno prošlo sve provjere i ovjerilo svoje licence.

Treba navesti da i ove godine ima povećanje broja obučenih spasilaca, što znači da u Crnoj Gori postoji je veća zainteresovanost za ovu struku”, navodi se u saopštenju Morskog dobra.

Crveni krst Crne Gore je član Međunarodne federacije za spašavanje na vodi (ILS), jer ovaj program obuke usklađen je sa svim evropskim i svjetskim standardima.

Praktični dio ispita je uključivao: plivanje 100 metara za 1,40 minuta i manje spasilačkim kraulom, plivanje 300 metara za 4,30 minuta i manje, transport davljenika 25 metara, koristeći tri tehnike, plivanje 400 metara za 9 minuta i manje (200 metara prsno plivanje i 200 metara slobodni still), ronjenje na dah u dužinu, minimum 25 metara i vađenje potonulog davljenika (tri metra dubina) – tri puta za tri minuta. Osim provjere znanja i iskustva iz oblasti plivačkih sposobnosti, bila je održana provjera znanja u pružanju prve pomoći i reanimaciji”, saopštili su predstavnici Morskog dobra.
 

+5 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY