Kilometarske kolone na graničnim prelazima Crne Gore

Way to Montenegro
07.08.2018 09:56 5347 0 0
Turistička sezona u Hercegnovskoj rivijeri, kao i u cijeloj Crnoj Gori u samom je zenitu. Trenutno u gradu boravi oko 39.000 registrovanih turista, što je za 8% više nego prošle godine u isto vrijeme. Od ukupnog broja prijavljenih gostiju, u privatnom smještaju je 31.837, a u hotelima 6.718 gostiju.

U Turističkoj organizaciji Herceg Novog su zadovoljni letnjom sezonom, jer je počela dosta ranije, a zvanična statistika o broju prijavljenih turista ima veliki finansijski pokazatelji, kada je riječ o naplati boravišne takse u Crnoj Gori.

Trenutno da sada u gotovo svim gradovima Crne Gore je veliki broj turista, gužve u saobračaju, a skoro sve gradske ulice su pune parkiranih automobila. Svako prazno mjesto u gradu pretvoreno je u parking za automobil, a plaže su prepune turista ...

S druge strane, vlasnici ugostiteljskih i trgovinskih objekata navode da je zarada ovoga ljeta dosta manja nego prošle godine. Oni nadaju se da će prilično loš promet u junu i julu, nadomjestiti tokom ovog mjeseca.

Tokom ovog vikenda, posebno u nedjelju, kilometarske kolone bile su na svim graničnim prelazima na teritoriji Herceg Novog. Na ulazu u Crnu Goru iz Hrvatske i BiH su veće gužve nego na izlazu. Kako su saopštili iz Granične policije, tokom prošlog vikenda na graničnim prelazima Debeli brijeg i Kobila sa Hrvatskom, na graničnom prelazu Sitnici (granica sa BiH) i na pomorskom graničnom prelazu u Zelenici registrovano je 119. 855 putnika, 31.492 vozila i 50 plovila.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY