Na Skadarskom jezeru je 58 pelikana više

Way to Montenegro
10.08.2018 12:33 7163 7 0
Populacija pelikana u Nacionalnom parku Skadarsko jezero je veća za 58 mladih, saopštila je ekspertska grupa ornitologa Javnog preduzeća za nacionalne parkove i prirode Crne Gore.

"U okviru projekta francuske međunarodne organizacije Noe Conservation, crnogorski ornitolozi su realizovali ljetnji monitoring pelikana, zaštićene vrste ptica u NP Skadarsko jezero", navodi se u saopštenju.

Ornitolozi kažu da primjena različitih metoda za čuvanje i povečanje populacije pelikana u Crnoj Gori dugi niz godina daje pozitivne rezultate. Redovne patrolne kontrole Skadarskog jezera, provjera lokaliteta koji nastanjuju pelikani i koju vrši Služba zaštite NP Skadarsko jezero, kao i video monitoringa postavljenog u cilju praćenja stanja te rijetke vrste ptica, stvaraju povoljne uslove za njihov razvoj i reprodukciju pelikana na ovom zaštićenom prirodnom području Crne Gore.

Trenutno u NP Skadarsko jezero registrovano je oko 200 odraslih i 58 mladih pelikana u gnijezdima. Ornitolozi pozivaju sve ljubitelje posmatranja ptica posetiti ovo zaštićeno prirodno područje i uživati u ovoj atrakciji i živopisnim predjelima najvećeg slatkovodnog jezera na Balkanu.
 

+7 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY