«Nijagarini» vodopadi sušena...

Way to Montenegro
16.08.2018 11:19 7997 0 0
Jedna od najpoznatijih i najpopularnijih znamenitosti u Crnoj Gori - Nijagarini vodopadi, koji se nalazi u blizini Podgorice, usljed velikih suša i visokih temperatura koje su u julu i avgustu zahvatile Podgoricu, ostali su bez vode. 

Vodopad "Niagara" koji je tokom skoro cijele godine privlače pažnju stanovnika i turista Crne Gore velikom količinom vode planinske rijeke Cijevne, početkom ovog meseca potpuno je osušio, saopštila je agencija Anadolija (AA).

Vodopad Nijagara u Crnoj Gori, po pravilu svakog ljeta, krajem jula ili početkom avgusta, u zavisnosti od toga da li ima kiša i kakva je temperatura vazduha, u potpunosti ostaje bez vode. Tako je i ove godine, ali je za razliku od prethodnih vodopad presušio malo kasnije.

Vodopad Nijagara nalazi se na četiri kilometra od glavnog grada Crne Gore - Podgorice. Ovo popularno turističko mjesto godišnje posjeti po nekoliko hiljada ljudi. Sagrađen je prije oko 150 godina, sa ciljem da se pokrene vodenica za mljevenje žita. Vremenom vodopad je postao omiljeno mjesto za odmor, kako za stanovnike Podgorice, tako i za brojne turiste širom svijeta. U okolini vodopada, uz rijeku Cijevna nalazi se nekoliko plaža, restoran, kao i mnogobrojna mjesta za odmor na prorodi.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY