U Podgorici je usvojen zakon koji predviđa nove kazne

Way to Montenegro
20.09.2016 15:47 8379 0 0
U Podgorici je usvojen novi Zakon o komunalnim djelatnostima, koji predviđa stroge kazne u iznosu od 100 € do  7 500 €. Zakon se odnose ne samo na stanovnike, nego i na posjetioce grada, koji bacaju otpatke po ulicama i kvare izgled naselja i parkova.

 Prema Zakonu, koji je stupio na snagu 26. avgusta u Podgorici je zabranjena setnja kućnih ljubimaca na pogrešnim mjestima, pranje vozila u blizini vode, oštečenje  klupa i dečijih igrališta u parkovima, spaljivanje starih grana i  ostavljanje vatre, vožnja prljavog automobila glavnim ulicama. 
Naprimer: 
- Kazna od 100 € za pikavac, praznu flašu i ostale otpatke, koji nisu bačeni u kantu za otpatke.
- Kazna od 150  € za oštečenje saobraćajnih znakova, grafiti na ogradima i zidovima, za štetu na dečijim igralištima, za uništavanje ptičijih gnezda, cveća u parkovima, lepljenje oglasa, plakata i bilborda na pogrešnim mjestima.
- Kaznu od 100 € moraće da plate vlasnici kućnih ljubimaca za šetnju ljubimaca na zelenom prostoru. Ista kazna je za šetnju prečicom van trotoara. Ali vlasnici većih životinja, kao što su koze, ovce i krave za ispašu u parku će morati da plati 1500 €.
- Kazna do 7 500 €  za nezakonitu sjecu drveća, iskopani rov  bez koordinacije sa opštinskim službama.
- Prema novom zakonu  na magistrali mogu biti samo čista vozila sa čistim točkovima. Novčana kazna za ovaj prekršaj od 1 500€ do  7 500 €.


+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY