U Crnoj Gori potrebno je graditi nova kupališta...

Way to Montenegro
28.08.2018 09:21 5105 0 0
Crnogorske plaže, iako prepoznatljiv brend, nemaju dovoljno resursa, pa će u narednom periodu do sledeće sezone biti potrebno graditi nova kupališta, rekao je direktor JP Morsko dobro Predrag Jelušić.

“U priobalnim područjima Crne Gore, gde postoji jasna planska dokumentacija izgrađeno je oko 20 novih kupališta, a to će biti jedan od naših prioritetnih cilja u narednom periodu do početka nove turističke sezone”, kazao je P.Jelušić.

Takođe on je saopštio da je JP Morsko dobro uglavnom zadovoljno saradnjom sa zakupcima crnogorskih plaža, koji redovno izmiruju obaveze i posebno vode računa o bezbednosti turista. Uprkos tome, Jelušić je dodao i da je zbog nepoštovanja određenih pravila u potpisanom ugovoru, JP Morsko dobro je raskinulo 15-ak ugovora o zakupu plaža u posljednjih 20 dana.
“Ovo je mali broj neodgovornih zakupaca koji ne poštuju uslove ugovore”, rekao je Jelušić.

On je naveo i da su prihodi od zakupa plaža Crne Gore u ovoj godini se očekuju oko sedam miliona eura, a od toga kako i zakon predviđa, polovina ide u budžet lokalnih samouprava.

Pored toga, kako navodi Predrag Jelušić, stalni monitoring kvaliteta i analize kvaliteta morske vode na kupalištima Crne Gore, koje je sprovodio Institut za biologiju mora su ove godine pokazale i da je voda u Jadranskom moru na 98 odsto plaža odličnog kvaliteta.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY