Čišćenje antičke tvrđave Forte Mare

Way to Montenegro
30.08.2018 09:00 4507 1 0
Posle letnjeg filmskog festivala, koji se održao na teritoriji drevne tvrđave Forte Mare u Herceg Novom, započeti su radovi na demontiranju platna, projektora i drugih elemenata otvorenog bioskopa, kao i čišćenje tvrđave i okoline, saopšteno je iz opštine Herceg Novi.

Pored toga, sa zidova tvrđave je uklonjeno bilje, koje značajno poraslo ovog leta. Pored toga, kao što je navedeno u opštini Herceg Novi, pojedina stabla i razne biljke će ostati u popularnijim turističkim područjima, tako da tokom najtoplijeg doba godine ovde će i dalje biti hladovina.

"Čišćenje zidova Forte Mare rade profesionalni alpinisti, koji su prvo uklonili polen iz biljaka i dalje prečišćavali zidine tvrđave. U bliskoj budućnosti tvrđava Forte Mare će imati osvetljenje širom perimetra, a opština Herceg Novi neće izdavati dozvolu za rad kafićima, restoranima i drugim ugostiteljskim objektima, koji se nalaze u neposrednoj blizini tvrđave, "- saopšteno je iz opštini.

Tvrđava Forte Fort Mare sagrađena je u periodu između 14. i 17. vijeka. 1833. godine. Tokom vladavine Osmanskog carstva, tvrđava je obnovljena i stekla svoj konačni i današnji izgled. 1952. godine, na teritoriji tvrđave otvoren je letnji bioskop, a kasnije i noćni klub, koji se prvi put nalazio na otvorenom prostoru, a zatim preseljen unutra tvrđave.
 

+1 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY