Od Podgorice do Gusinja može doći za 2 sata!

Way to Montenegro
02.09.2018 10:00 9430 1 4 0
Od glavnog grada Crne Gore, Podgorice, do grada Gusinja, koji se nalazi na sjeveroistoku zemlje, prije se moglo doći kroz kanjon Morače. Ovakav put je trajao oko tri sata. Toliko je potrebno da bi se prešla udaljenost od 200 kilometara.

Odnedavno, u funkciji je novi magistralni put, koji ide preko teritorije Albanije, a udaljenost između dva grada je samo oko 90 kilometara.

Ovaj put je veoma neobičan,on spaja dva područja Crne Gore i čija je izgradnja pružila mogućnost brojnim turistima i putnicima da upoznaju prirodne ljepote Crne Gore i sjeverne Albanije.

Ideja o izgradnji puta između Gusinja i Podgorice preko Albanije postoji decenijama. Napokon obećanje se ispunilo, i kada Crna Gora završi svoj dio građevinskih radova, na dionici od graničnog prelaza Grabom do Dinoše, udaljenost između Podgorice i Gusinja će biti 60 kilometara.

Put Podgorica - Gusinje ima dosta oštrih krivina, pa maksimalna dozvoljena brzina ne prelazi 60 km/h. Širina je 5,5 metara, pa zbog toga nije dozvoljen saobraćaj kamionima i autobusima.

Ovaj put je takođe interesantan strancima. Nerijetko se mogu sresti turisti iz Bugarske, Češke, Slovačke, Poljske, a u posljednje vrijeme i iz Izraela. Takođe, ovaj je put idealan za ljubitelje motora i skutera, jer osim što nema velikih gužvi, tokom cijelog putovanja oni uživaju u neverovatnoj lepoti prirode koja ih okružuje.
 

+4 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar
1 review o Od Podgorice do Gusinja može doći za 2 sata!
  1. comment

    Odgovoriti
    Registrujte se i otvoriće
    vam se sve mogućnosti sajta!

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY