Iznajmljivanje električnih bicikala u Tivtu

Way to Montenegro
27.09.2016 15:26 7884 0 0
 Tivat je dobio prvu stanicu za iznajmljivanje električnih bicikala, koja se nalazi u neposrednoj blizini autobuske stanice i uključuje 6 novih električnih bicikla.  Bicikla će se iznajmljivati po istim cijenama po kojima se rentiraju i obična bicikla u postojećem sistemu "Bike Tivat", ali po drugačijoj proceduri zbog njihove vrijednosti, što podazumijeva da će unajmitelj morati da kod ovlašćenog službenika ostavi svoju ličnu kartu za vrijeme dok bude koristio bicikl. Cijena iznajmljivanja za 1 dan je 5 eura, vikend - 8 eura, mesec dana - 30 eura. 
 Izrada projekta i montaža nove stanice je iznosila 8.400 eura. Projekt su finansirali kancelarija UNDP u Crnoj Gori, Globalni fond za životnu sredinu u okviru projekta "Razvoj turizma u Crnoj Gori".
"Ovi bicikli ujedno su dio neke naše nove turističke ponude, ali i poziv našim građanima da što više koriste ekološki prihvatljive načine transporta i da žive zdravim stilovima života", kazala je sekretarka za zaštitu životne sredine u Opštini Tivat Tatjana Jelić koja je j među prvima probala nove električne bicikle. Slađana Lazarević, nacionalni koordinator za evropsku "Nedjelju mobilnosti" u kancelariji UNDP u Crnoj Gori, dodala je da preporučujemo da se kombinuje različiti prevoz, kao što su bicikla, javni prevoz, a neophodno je i pješačenje i sve što doprinosi zdravim stilovima života, ali i smanjenju emisije štetnih gasova". Izradu projekta i montažu nove stanice je obavila firma "CNC Construction" iz Podgorice.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY