Crnogorski pršut je dobio zlatnu medalju u Hrvatskoj

Way to Montenegro
10.09.2018 11:00 5225 2 0
Na petom međunarodnom festivalu pršuta, koji je nedavno održan u Drnišu u Hrvatskoj, crnogorska firma Klaster Crnogorski pršut sa Cetinja je dobila zlatnu medalju za svoj najpoznatiji proizvod - crnogorski pršut.

Potpredsjednik kompanije, Dragan Martinović kazao je za Radio Crne Gore da je ovo međunarodno priznanje veoma važno, jer je dobijena prva međunarodna medalja za ovaj brend.

Takmičenje je trajalo ukupno pet dana, a pršut ocjenjivali su profesori i stručnjaci sa Hrvatskog veterinarskog instituta - Veterinarski zavod iz Splita. Glavni parametri koji su ocjenjivali bili: izgled, kvalitet proizvoda, salinitet sirovine i ostale karakteristike ukusa pršuta, koje treba da ima jedan dobar prirodan proizvod. 

"Mogu da javno izjavim da smo u julu predali potrebnu dokumentaciju i specifikaciju za dobijanje geografske oznake porijekla za crnogorski pršut. Nadamo se da će komisija Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore ubrzo donijeti pozitivnu odluku i da će crnogorski pršut postati petim zaštićenim proizvodom u Crnoj Gori", naveo je Martinović.

Sljedeće ocenjivanje crnogorskog pršuta će biti održano krajem oktobra u Istri, u Hrvatskoj.
 

+2 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY