Akcija čišćenja Skadarskog jezera

Way to Montenegro
14.09.2018 08:00 4970 14 0
Danas u okviru nacionalne akcije "Letʼs Do It Montenegro" kojom se obilježava Svjetski dan uklanjanja otpada, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore u saradnji sa „ZID”-om održalo je akciju čišćenja na području Nacionalnog parka Skadarsko jezero. U akciji su učestvovali ambasador Evropske unije u Crnoj Gori, Aivo Orav, zajedno sa ambasadorima zemalja članica EU.

Pored redovnih aktivnosti državnih i javnih organizacija na čišćenju Nacionalnog parka Skadarsko jezero, danas je organizovana akcija čišćenja jezera, sa početkom u 9.00 sati, koja će se održavati na različitim mjestima u granicama i van granica parka.

Za povećanje motivacije građana da se u što većem broju učestvuju u ovakvim akcijama i na odgovoran način doprinesu zaštiti životne sredine, Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore pripremilo je razne nagrade za najaktivnije učesnike i koordinatore ove akcije, kao što su rafting rijekom Tarom, krstarenje Skadarskim jezerom, posjeta Nacionalnih parkova Crne Gore i još mnogo toga.

Organizatori akcije su obezbijedili prevoz autobusom za studente i volontere od Sahat kule (Herceg Novi) u 8:15 sati do NP Skadarsko jezero, kao i sendviče, napitke i sredstva potrebna za čišćenje (rukavice i kese za sakupljanje smeća).

Akcija čišćenja se realizuje u sklopu svjetskog pokreta „Let’s do it”, u mnogim gradovima Crne Gore i u još u 150 država svijeta. Svjetski dan uklanjanja otpada organizovan je 14. septembra 2018, kada su milioni ljudi iz 150 zemalja učestvovali u čišćenju puteva, parkova, plaža, šuma, obale rijeka i jezera i mnogih drugih lokacija na području zemlje.
 

+14 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY