Rekonstrukcija mosta na Đurđevića Tari

Way to Montenegro
15.09.2018 10:00 16770 17 1
Most na Đurđevića Tari, koji se nalazi na rijeci Tari na sjeveru Crne Gore, biće rekonstruisan zahvaljujući investicijama kineske vlade, koja uložila pet miliona eura. Svu projektnu dokumentaciju pripremaju kineske kompanije, datum početka radova još nije poznat.

Most na Đurđevića Tari nije samo simbol Nacionalnog parka Durmitor, ali i jedna od glavnih atrakcija Crne Gore. Pored izuzetnog saobraćaja, istorijskih i kulturnih vrednosti, to je najposećenija turistička destinacija u sjevernom dijelu Crne Gore i predstavlja značajan turistički potencijal.

"U sporazumima potpisanim od strane Crne Gore i Kine, utvrđeno je da će vlada Narodne Republike Kine izdvojiti 40 miliona juana ili nešto više od 5 miliona eura za rekonstrukciju mosta Đurđevića, koja će pored spoljašnih radova uključiti i temeljnu rekonstrukciju mosta", - rekao je savjetnik za ekonomsku politiku Vatroslav Belan.

Još nije precizirano kada će biti započeti radovi rekonstrukcije mosta, ali će to definitivno biti uskoro, navodi Vlada Crne Gore. "Ovaj projekat je interes i želja za obe strane. Mi smo u stalnom, svakodnevnom kontaktu jedni s drugima i trudimo se da brzo uskladimo potrebnu dokumentaciju i pripremu ovog projekta ", dodao je V. Belan.

"Projekat rekonstrukcije stubova, lukova, platformi, ograda, itd., na osnovu studije izvodljivosti, kao i idejnog projekta mosta Đurđevića će pripremiti i poslati na utvrđenje kineska strana", rekao je Vatroslav Belan.

Cilj ovog projekta je dati novi život mostu, obnoviti bivšu veličanstvenost i obezbediti potpunu sigurnost pešaka i vozača.
 

+17 -1 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY