Granični prelaz Kobila – Vitaljina biće zatvoren od 24. septembra 2018. godine

Way to Montenegro
19.09.2018 09:00 9528 1 0
Granični prelaz Kobila – Vitaljina između Crne Gore i Hrvatske, na poluostrvu Prevlaka, biće zatvoren za sva vozila od petka 24.septembra, od 7 sati. Prelaz će biti zatvoren zbog nastavka rekonstrukcije puta i prelaza Vitaljina na hrvatskoj strani.

Republika Hrvatska je prema „planu unapređenja stanja na graničnim prelazima i ispunjenja obaveza iz 24. poglavlja u vezi sa postupanjem u Evropskoj uniji“ preuzela obavezu izgradnje novog, savremenog graničnog prelaza. Ova modernizacija graničnog prelaza je jedna od faza pripremnog rada Hrvatske za ulazak u Evropsku uniju i Šengensku zonu.

Rekonstrukcija prelaza Vitaljina, vrijedna 3,3 miliona, počela je prošle godine, kada je na šest mjeseci bio obustavljen sav promet. Tokom ovog ljeta prelaz je privremeno otvoren sa jednom trakom, zbog čega su se stvarale velike saobraćajne gužve.

Granični prelaz Kobila - Vitaljina nastaviće sa radom sledećim letom. Do tada otići u Hrvatsku autom možete samo preko glavnog graničnog prelaza "Debeli Brijeg (Crna Gora) - Karasovići (Hrvatska)".
 

+1 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY