Top 5 najlepših planinskih jezera

5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Montenegro
Kristalne suze Crne Gore 
Bez obzira na broj oduševljenih epiteta kojima opisuju planinska jezera Crne Gore, svi se jednoglasno slažu po mišljenju da ih je bolje jednom videti nego sto puta čuti.

Jutarnje magle pokrivaju obale, staklena površina odražava nebo, okolina se puni pticama i mirišu aromatične planinske trave... Šta je još potrebno za sreću običnog turiste!
Predstavljamo Vama TOP-5 najlepših planinskih jezera Crne Gore.

5 mestoTrnovačko jezero
Trnovačko jezero
Ovo je jezero neobične lepote, koje se nalazi na 1517 m nadmorske visine. Ono je okruženo šumama, planinskih vrhovima i kamenitim liticama. Jezero je tako iskusno skriveno među planinama i maglom, da je nemoguće stići do njega javnim ili privatnim prevozom, već samo pešačkim maršutama.

4 mestoHridsko jezero
Hridsko jezero
Takozvano „Jezero sreće“ se nalazi na planini Prokletije kod albanske i crnogorske granice. Na 1970 m nadmorske visine što je neka vrsta rekorda među crnogorskim planinama. Voda u jezeru se menja od azurno-plave boje do smaragdo-zelene, u zavisnosti šta izražava – čisto nebo ili viševekovne borove.

3 mesto – Ursulovačko jezero
Ursulovačko jezero
Jedno od glacijalnih jezera Crne Gore se nalazi na planini Bijelasice na 1875 m nadmorske visine. Kod jezera postoje dva izvora, iz kojih možete uzeti kristalno čistu vodu. Jezero se nalazi među planinskim livadama i četinarama, a često do njega dolaze lokalne trekeri.

2 mestoKapetanovo jezero
Kapetanovo jezero
Ovo divno jezero se nalazi na planinama kanjona Morača i nazvano je u čast kapetana Muškovića. Vode jezera su jarke zelene boje, u kojima se odražavaju kamenovite stene i planinski vrhovi. Doći do jezera možete sa strane Nikšića i mine Zagrad.
1 mеstоBukumirsko jezero 
Bukumirsko jezero
Impresivna panorama ovog jezera se smatra jednoj od najlepših u Crnoj Gori. Jezero se nalazi na 1448 m nadmorske visine i puni se otopljenim ledom i izvorima najbližijih planinskih vrhova.

Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter


rs
Ostavi komentar

Kao i strana, podelite ga sa prijateljima

Ostavi komentar

Takođe pogledajte

Još više objekata i mjesta u Crnoj Gori u istoj kategoriji

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY