Planinarski klub Visokogorci Crne Gore

5.00 (1 ocijena )
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Logo company
Ivangradska 21 (Mjesna zajednica Tološi), Podgorica
(pogledajte na mapi)
+382 67 650 829
Planinarski klub „Visokogorci Crne Gore“ formiran je 10.09.2009. godine u Podgorici. Osnivači su neki od najiskusnijih i najuspješnijih alpinisti u Crnoj Gori koji su postigli značajne rezultate u ovoj oblasti kao članovi različitih planinarskih klubova. Motiv za osnivanje kluba je bio posvećenost ekstremnim vidovima planinarenja: visokogorstvu i alpinizmu kao i radi efikasnije realizacije najsloženijih ekspedicija i akcija na najvišim svjetskim vrhovima.

U prethodnom periodu Klub je ostvario značajne rezultate na svim poljima pa se može konstatovato da je u potpunosti opravdao svoje postojanje, zacrtanu misiju i ciljeve. Klub je postavio nove standarde u crnogorskom planinarstvu. Po obimu, a naročito kvalitetu realizovanih aktivnosti naš klub spada u najaktivnije i najuspješnije, ne samo u Crnoj Gori već i u regionu. Klub je tokom dosadašnjeg funkcionisanja pokazao sposobnost da samostalno može organizovati najzahtjevnije ekspedicije na svjetske planine, čime su Visokogorci Crne Gore postali lider u oblasti planinarenja i planinarskih sportova u Crnoj Gori.

Klub je posvećen izgradnji planinarske infrastrukture pa je realizovao više aktivnosti u toj oblasti: postavljanje kutija sa pečatima i upisnim knjigama, opremanje bivaka, markiranje i izrada i postavljanje signalizacije za vrhunske biciklističke i planinarske staze, izrada projektne dokumentacije za izgradnju planinarskog doma na Maganiku itd.

Klub je posvećen stalnom stručnom osposobljavanju članstva. Do sada je nekoliko članova završilo obuku za skauteza planinske i biciklističke staze, obuku za vođu splava-raftera, markacioniste-instruktore, planinske vodiče i GSS obuku.

Klub razvija društvenu odgovornost i humanost svojih članova pa je učestvovao u više akcija spašavanja u planinama i dobrovoljnog davanja krvi. Klub je stavio sve svoje resurse u otklanjanje posledica sniježnog nevremena u februaru 2012.godine, pa su naši članovi učestvovali u akcijama dostave hrane i ljekova na terenu i izvlačenju ljudi iz blokiranih područja za sve vrijeme trajanja elementarne nepogode.

Klub je posvećen promociji planinarstva i zdravih stilova života među djecom i omladinom. U tom smislu klub organizuje stalne i povremene akcije u dječijim vrtićima, školama, fakultetima, kao i među građanima. Specifičnim akcijama, organizovanjem pohoda i boravaka u prirodi za štićenike Centra na Kakarickoj gori, Klub pomaže u rehabilitaciji zavisnika od psihoaktivnih supstanci smještenih u ovom Centru.

Svake godine Klub postiže značajne rezultate na manifestacijama takmičarskog karaktera na kojima uvijek osvajamo neke od vodećih mjesta.

Vizija Kluba:

Naša vizija je zauzeti i unaprijediti poziciju lidera i inovatora među planinarskim klubovima u okruženju. Stvaramo Klub sa moćnom kadrovskom i materijalnom bazom iz koga izrastaju vrhunski sportisti sposobni za najveće domete.

Misija Kluba:

Mi stvaramo nove vrijednosti i postižemo vrhunske sportske rezultate. Naš kapital su naši ljudi. U skladu sa tim težimo zadovoljiti potrebe želje i preferencije naših članova i unaprijediti kvalitet njihovog života. Stvaramo uslove da se usavršavaju i na kreativan način iskažu i ostvare svoje ideje, težnje i ambicije. Pomažemo im da upoznaju prirodu, druge ljude i sopstvene mogućnosti. Razvijamo neophodnu planinarsku infrastrukturu, stvaramo i njegujemo sportski duh i kulturu. Na taj način postajemo tim zadovoljnih, ostvarenih i društveno odgovornih ljudi.

Strateški ciljevi Kluba:

– razvoj, unapredjenje, popularizacija i afirmacije planinarskih sportova, sa akcentom na visokogorstvo i alpinizam,
– edukacija i stručno osposobljavane članstva u oblasti visokogorstva i alpinizma, planinarske ekspedicije na najviše vrhove svijeta,
– razvoj i unapređenje planinarske  infrastrukture na crnogorskim planinama, saradnja sa planinarskim klubovima i drugim organizacijama u okruženju i šire,
– promocija i afirmacija crnogorskog planinarstva, sporta uopšte, i države Crne Gore u inostranstvu.

 

Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter


rs
Ostavi komentar
1 review o Planinarski klub Visokogorci Crne Gore
  1. comment

    Odgovoriti
    Registrujte se i otvoriće
    vam se sve mogućnosti sajta!

Kao i strana, podelite ga sa prijateljima

Ostavi komentar

Takođe pogledajte

Još više objekata i mjesta u Crnoj Gori u istoj kategoriji

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY