5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Rožaje
(pogledajte na mapi)
Rožaje - grad koji se nalazi u istočnom dijelu Crne Gore na granici sa Kosovom.Rožaje je administrativni centar opštine.Prema informacijama istoričara, da je izgrađen oko tvrđave, koja je sagrađena u srednjem vijeku, i dobila ime od stare crkve Ružice.Ovo je prilično razvijen grad sa populacijom oko 10 000 stanovnika.On, kao i drugi okolni gradovi, nije dovoljno istražen turistima. Grad se nalazi daleko od obale, tako da samo veliki ljubitelji prirodnih ljepota i eko-turizma dolaze da vidi ova mjesta.Prilikom posjete jednog starog planinskog sela, možete vidjeti ruševine crkve, koja datira iz vladavine srpskog kralja Uroša I, koji je živio u XIII vijeku.
Oko grada postoji veliki broj planinskih mineralnih izvora vode, koja je hladna, izuzetno čista i bogata mineralima i hranljivim materijama.Na obali rijeke Ibar, koja protiče pored grada, ima dosta živopisnih klisura, vrlo primamljivih za planinare.Tokom ljeta ovdje dolaze planinari za dobrim odmorom u lijepom okruženju.
Takodje, dolaze i ljubitelji sportskog lova, - u šumama ima veliki broj životinja, pa za one koji žele da testiraju njihovu tačnost u streljaštvu ovo je pravo mjesto.
Lokalni planine su atraktivni i za ljubitelje skijanja. Ovdje su izgrađeni hoteli i staze, koji su opremljene ski-liftovima. U četiri kilometara od grada se nalazi popularni ski centar Turiak, koji ima nekoliko centara za obuku skijanju.
Svake godine u Rožajama se održavaju kulturni događaji, među kojima su festival "Vrela zima na planine", dječiji muzički festival "Zlatno pero. Zlatni put" i festival elektronske muzike.

Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter


rs
Ostavi komentar

Kao i strana, podelite ga sa prijateljima

Ostavi komentar

Takođe pogledajte

Još više objekata i mjesta u Crnoj Gori u istoj kategoriji

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY