Ronjenje u Bokokotorskom zalivu

5.00 (4 ocijene )
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
Ronjenje u Bokokotorskom zalivu

Vrste izleta: Aktivni odmor, Aktivni odmor

Vrste izleta: Aktivni odmor

Grad polaska: Budva, Tivat, Podgorica, Kotor, Petrovac, Bar, Herceg Novi, Miločer, Pržno, Sutomore, Dobra Voda, Čanj

Početak ekskurzije: 09:00, 11:00, 13:00, 15:00

Trajanje izleta: 2 sati.

Jezik izleta: EN, ME, RU

Cjena: Odr. - 40.00 €, Djec. - 40.00 € po osobi

Shov put
Ronjenje u Bokokotorskom zalivu
Svi gosti Crne Gore koji vole ronjenje, sigurno će biti očarani vodama Jadranskog mora i dubinama Bokakotorskog zaliva. Zaroniti sa akvalangom u Crnoj Gori, doživiti neverovatne emocije, upoznati podvodni svijet Jadranskog mora - može svako, bez obzira na pol, starost i nivo pripreme. Programi ronjenja u Crnoj Gori su prilično raznovrsni i vrlo zanimljivi.

Podvodni svet Bokokotorskog zaliva jedan je od najintrigantnijih i misterioznih mesta Jadrana. Na morskom dnu ima ostaci drevnih brodova, koje bili izgrađeni rimljanima. Nedavno su u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori podvodni arheolozi istraživačkog broda "Herkules" (SAD) otkrili ostatke broda, koji su verovatno izgradili drevni rimljani. U ovoj uvali su završili svoj put ratni brodovi Prvog i Drugog svjetskog rata, trgovački brodovi i karavele. Ronioci mogu istražiti ove misteriozne objekte, kako sa instruktorom, tako i samostalno. Mnoge tajne zaliva još nisu otkrivene. Poznati grebeni su pravo carstvo, kao i podvodne pećine, koje su intrigantne sa svojom misterioznom atmosferom. Svi potopljeni objekti su u plitkoj vodi, pa će čak i početni ronioci dobiti svoj dio emocija.

Spremni smo da organizujemo za svakog našeg klijenta bogat i uzbudljiv program u najinteresantnija mesta u zalivu. Mi imamo relevantne međunarodne sertifikate, koji nam daju pravo da obezbedimo turistima različite vrste ronjenja, uključujući i dajv safari (podvodni lov), wreck diving (ronjenje do potopljenog broda), zidno ronjenje (ronjenje duž strmih podvodnih stjena), dječje i grupno ronjenje, kao i obuku ronjenja i organizaciju ronilačke škole. Takođe može biti slobodno ronjenje za početnike i profesionalce, kada je dovoljno zadržati dah za slobodno ronjenje u morskim dubinama. Za početnike, možemo organizovati probni skok pod vodom u malu dubinu, tako da možete osetiti šarm ronjenja. Pored toga, možete probati ronjenje s disalicom i plivati na površini mora sa maskom, disalicom i perajama.

Naši iskusni instruktori će pomoći početnicima poznati mnoge tajne dubine mora, a za profesionalce ima individualni program, koji će pokazati skrivene pećine i ostaci brodova. Instruktori koji rade u našoj kompaniji, obučeni su i imaju veliko iskustvo u ronjenju. Njihova aktivnost se reguliše Međunarodnim udruženjem dajving - instruktora (PADI), koje daju licencu svim ronilačkim centrima u svijetu.

Takođe imamo različite programe obuke za odrasle i djecu. Programi obuke traju oko pet dana. Međunarodni sertifikat košta oko 200 eura za djecu i 250 € za odrasle. Srednji 5-dnevni kurs, koji se sastoji od tri glavne discipline (duboko ronjenje, podvodna navigacija i noćno ronjenje), a jedna od disciplina će koštati oko 300 eura.

Polazna tačka našeg putovanja je Herceg Novi, plaža Mirišta ili plaža Žanjice na poluostrvu Luštica. Ovde će vas sačekati naš vozač i instruktor na brodu i slobodno će vas odvesti na mjesto ronjenja. Ako boravite u drugom turističokm gradu - Budva, Tivat, Kotor, Petrovac, Bar i drugi, možemo organizovati transfer po pristupačnim cijenama za vas. Takođe možete doći do Herceg Novog javnim prevozom, taksijem ili sopstvenim ili iznajmljenim automobilom.

Najpopularnije lokacije za ronjenje u Bokokotorskom zalivu:

- greben blizu ostrva-tvrđave Mamula;
- moreuz Verige;
- Okolina ostrva Gospa od Skrpela i Sv. Đorđe;
- Risanski zaliv, koji je pun svih vrsta arheoloških nalazišta;
- borac "Supermarine Spitfire";
- Nekoliko brodova Sent Istvan, koje su potopljene je na ulazu u zaliv;
- Starinski galeon;
- Patrolni vojni brod na plaži Žanjice;
- Torpedni brod "GOLESNICA-76T" u Rose (dubina od 35 metara);
- Parobrod "1908 TIHANY" (dubina 40 metara).

Ronjenje je dozvoljeno od 6 godina starosti, a do deset godina je već moguće dobiti certifikat. Nema ograničenja starosti, važno je samo biti u dobrom fizičkom stanju bez teških hroničnih bolesti. Veliki plus ronjenja je ova aktivnost može se praktikovati u bilo koje doba godine.

Podvodni svijet Jadranskog mora od obale Crne Gore je veoma bogat, raznovrstan i pun iznenađenja. Ovde vas čekaju sve vrste potopljenih brodova, podmornice i avioni, skrivenih ispod pećina i koralnih grebena i još mnogo toga.

Cijena uključuje:
Instruktor, kostim, boca od 12 litara, pojas i težine, čaj i kafa na brodu.

Cijena ne uključuje:
Transfer do mjesta polaska iz drugih gradova Crne Gore, iznajmljivanje action kamere GoPro.

Ponesite sa sobom:
Kamera ili action kamera za podvodno snimanje.

Mesto polaska:
Herceg Novi, plaža Žanjice, plaža Mirišta.
 
Cijena:
od 40 EUR / po osobi (vreme ronjenja od 30 minuta).

VAŽNO: Cijene za ovu vrstu aktivnog odmora navedene su bez transfera do mjesta polaska (Herceg Novi, plaža Žanjice, plaža Mirišta. Cijena svakog izleta uzimajući u obzir transfer će biti izračunata uzimajući u obzir rutu i mjesto polaska. Prema tome, cijena može biti više.
 

Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter


Kao i strana, podelite ga sa prijateljima

Komentare mogu ostavljati samo ulogovani korisnici.
Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
 
 
* - Budite sigurni da popuni
rs
Ostavi komentar
4 reviews
 1. comment

  Odgovoriti
  Registrujte se i otvoriće
  vam se sve mogućnosti sajta!

 2. comment

  Odgovoriti
  Registrujte se i otvoriće
  vam se sve mogućnosti sajta!

 3. comment

  Odgovoriti
  Registrujte se i otvoriće
  vam se sve mogućnosti sajta!

 4. comment

  Odgovoriti
  Registrujte se i otvoriće
  vam se sve mogućnosti sajta!

Takođe pogledajte

Čak i više ture ovog tipa u Crnoj Gori

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY